Tipy pro dárky pro maminku, dceru, babičku, rodina a rodinné vázy

Pro ženu bývá rodinný krb jedním z center jejího života a pro rodinu a rodinné vztahy dělá mnoho věcí. Dárky od žen ženám rodiny mají i další význam. A také si při nich přejeme, aby naše dárky přečkaly další generace. A staly se trvalou vzpomínkou a skutečným dárkem budoucí generaci. Dozvíte se, jak k takovým dárkům přistoupit. A jak stříbrné a zlaté květiny vytváří rodinné vázy a podporují rodinné vztahy. 

Stříbrné květiny v rukách čtyř žen různých generací rodiny. Dárek pro maminku, dárek pro dceru, dárek babičce, pro rodinné vázy.

Rodina a dárky mezi ženami - pro maminku, sestru, dceru, babičku

Rodina, žena a rodinné vzpomínky 

Rodina nás učí, podporuje, nabízí porozumění, naději, poskytuje domov, nasměrovává a pomáhá postavit na vlastní nohy. A rodina nás také učí znát naši rodinnou historii. 

Přístup ženy ke vztahům je otevřenější a vřelejší. Své rodinné vztahy opečovává a myslí i na uchování vzpomínek rodiny. Které umožňují, aby náš rodinný odkaz a historie žili dál. A také pro nás přítomné má význam. A kromě fotek a rodinného deníku ochraňujeme a  užíváme staré šaty, rodinný starožitný nábytek, porcelán, umění, rodinné klenoty nebo třeba stříbrné a zlaté květiny.

Nadčasovost a kvalita dárků pro budoucí generaci

Pokud chceme darovat generační dárek svým dětem nebo vnoučatům neměli by jsme myslet pouze na jejich současnou nebo rodinnou hodnotu. Pokud si přejeme, aby se staly součástí života budoucí generace měly by mít pro to předpoklad.

Nedokážeme odhadnout způsob života a vkus budoucí generace. Ale můžeme myslet na kvalitu (aby dárek fyzicky po další generace vydržel) a nadčasovost (aby dárek po další generace vydržel v oblibě). Nemáme samozřejmě žádný zaručený návod jak takové dárky vybrat, ale doporučujeme tyto pohledy:

  • Inspirujte se starými věcmi, které znáte
    Věcmi, které máte kolem sebe a udržely si svůj půvab a užitnost i přes jejich stáří. A pak věcmi, které přežily v různých oblastech, např. knihy, filmy, šperky, nábytek. Kolik jich přežilo 100 nebo více let a proč? A možná zjistíte, že jsou to věci, které mají lidskost, historickou souvislost, srozumitelnost a velmi kvalitní řemeslo. Hledejte u generačních dárků podobné vlastnosti.

  • Materiál a řemeslná kvalita  
    Hledejte věci, které jsou vyrobeny z kvalitního materiálu a mají kvalitní řemeslné zpracování.     

Rodinné vázy a stříbrné a zlaté květiny  

Rodinné vázy se stříbrnými nebo zlatými květinami přechází z generace na generaci. Jsou dárkem, předmětem sbírání dekorací domova. A vedle fotek a deníků také způsobem uchování rodinných vzpomínek. Proč jsou vzácné, jemné květiny půvabným dárkem pro dceru, vnučku, sestru, maminku nebo babičku? A čím rodinným vztahům přispívají?   

Zlaté květiny GIYOU ve váze.  Dárek pro maminku, rodinná váza.

Jak rodinné vázy fungují?

Nejčastěji rodinné vázy vznikají jejím vytvářením a následným předáním našim dětem nebo jiné ženě budoucí generace nebo darováním květin.

Vytváření vlastní rodinné vázy a její předání

  • Vytváření kytice prvou ženou. Žena dostala například první květiny a uložila si je doma do vázy. Pak obdrží další květiny od muže nebo jiných žen třeba k těhotenství, narození dítěte a výročí svatby. Nebo si je sbírá sama.

  • Předání nasbírané kytice. A pak v jeden okamžik předá rodinnou vázu se svými  květinami ženám nové generace - nejčastěji své dceři, vnučce nebo je mezi děti rozdělí. Může to být při nějaké přležitosti (svatbě, výročí, narození dítěte) nebo kdykoli jindy. 

  • Obdarovaná žena doplňuje rodinnou vázu. A další žena rodiny pokračuje v tradici rodinné vázy, ve které se mohou objevit její květiny. A v určitý okamžik je předá svým dětem.

  • Rodinná váza a násobná radost. A rodinná váza tak putuje generacemi a postupně jsou v ní vedle sebe květiny různých žen rodu - mámy, babičky prababičky, dcery -  jejich příběhy a vzpomínky. A květiny tak zároveň dělají násobnou radost - udělají šťastnou prvou ženu a pak všechny ostatní, které květiny převezmou. 

Darování mezi ženami

Často také květiny žena daruje jiné ženě své rodiny (dceři, vnučce, mámě, babičce, sestře) pro různé příležitosti - jako dárek k narozeninám, k promoci, ke svatbě nebo jen pro potěšení nebo podporu. 

Stříbrné květiny GIYOU ve váze. Dárek pro maminku, pro dceru, rodinná váza.

Co stříbrné a zlaté květiny ženám a rodinám přináší? 

Toto jsou přednosti GIYOU květin pro dárky mezi ženami a rodinné vázy, které můžete objevit:

  • Jemnost a půvab:
    Květiny jsou tradičně spojovány s krásou. A GIYOU květiny na vás budou působit radostí, jemností a půvabem. Jsou symbolem ženství. A jejich přítomnost bude ve vás evokovat i pocity spojené s rodinnou a sounáležitosti. 

  • Inspirace přírodou a neměnící přitažlivost: 
    GIYOU květiny vznikly z inspirace přírodou a přitažlivost květin je pro člověka přirozená, nemění se a nepodléhá módě. A i z tohoto důvodu je předpoklad, že GIYOU květiny budou rozdávat stejnou radost za rok i za sto let.

  • Vzácný materiál a kvalitní řemeslo:
    Květiny jsou vyrobeny ze stříbra a zlata, které jsou velmi pevné a stabilní kovy. Více se můžete dozvědět o stříbru zde a zlatu zde. A květiny jsou vytvářeny precizním, ručním šperkařským řemeslem české firmy. A při správném zacházení je předpoklad jejich nesmrtelnosti.

  • Sbírání nových květin:
    Rozmanitost druhů květin, nekončící pěstování nových druhů květin a možnost  skládat je do kytic láká ke sbírání a doplňování. Které může trvat dlouhé generace. A pro někoho je sbírání malými krůčky, někdo dá přednost větším krokům.

  • Dekorace domova:
    A květiny, vyjma dárku a uchování vzpomínek, budou zdobit domov váš a pak vašich dětí. A vaše domovy se stanou neobvyklou zahradou vzácných, jemných  květů. 

GIYOU
info@giyou.cz