Velký průvodce dárky k výročí svatby - 1. až 15. výročí

Každé výročí svatby představuje jedinečnou příležitost k oslavě vaší lásky a společně stráveného času. Ať už jde o první rok plný nových zážitků nebo patnácté výročí, které symbolizuje hlubokou a trvalou vazbu, správný dárek může tuto příležitost učinit ještě památnější. V tomto článku najdete inspiraci a tipy pro ideální dárky pro každé výročí svatby, od tradičních po moderní, včetně květin a šperků, které odpovídají symbolice každého jednotlivého roku.  Objevíte inspiraci, která vám pomůže vybrat ten nejlepší dárek pro váš významný okamžik.

Význam výročí svatby

Výročí svatby představují zvláštní příležitost k zamyšlení nad časem, který jste spolu strávili, a jsou výrazem vzájemné lásky, péče a podpory. Každé výročí přináší příležitost připomenout si, co ve vašem společném životě hraje klíčovou roli a co vše jste společně dokázali. Dárky, které si v tento den vyměňujete, nejsou jen prostými předměty; jsou symbolem oslavy vašeho spojení, projevem oddanosti a uznání významu druhého v životě. Navíc, dárky mohou sloužit jako poděkování za všechny ty krásné chvíle, které jste společně prožili, a jako motivace pro další společné roky plné radosti a porozumění. Tyto momenty také přinášejí příležitost k obnově vašich slibů a k posílení závazku, který jste učinili jeden druhému při oltáři.

Tipy na dárky k výročí svatby - tradiční, moderní, květiny, šperky, stříbrné a zlaté květiny

Přestože vznik názvů, symbolika a doporučované dárky k výročí svatby nevznikly příliš romanticky, lidé se těmito doporučeními řídí. Přinášíme vám průvodce dárky pro každý rok výročí. Průvodce a naše tipy vychází z "tradičních" a "moderních dárků" k výročí svatby podle roku. Doplňuje ho ustálená a uznávaná doporučení organizací drahých kamenů a šperkařů (jako GIA a Jewelers of America) "šperkařské tipy na dárky". Výročí svatby je významný milník ve vztahu, který si zaslouží být oslaven unikátním a promyšleným dárkem. Váháte, co dát partnerovi či partnerce k výročí? Zde je několik nápadů na dárky, které můžete zvážit:

  • Tradiční dárky: Každé výročí má svůj tradiční symbol, například papír pro první rok nebo dřevo pro páté výročí. Tyto dárky symbolizují růst a rozvoj vašeho vztahu.
  • Moderní dárky: Pro milovníky současného designu a nových technologií zvažte moderní dárky, jako jsou elektronické gadgety, designové kuchyňské přístroje nebo stylové hodinky, které odrážejí současné trendy a technologie.
  • Květiny: Květiny jsou tradičním symbolem krásy a lásky. Vyberte květiny, které odpovídají symbolice daného výročí, například růže pro patnácté výročí.
  • Šperky: Šperky jsou časově prověřeným dárkem, který přináší radost a elegance. Zlaté nebo stříbrné šperky mohou být vynikajícím darem, zejména pokud jsou ozdobeny kameny, které odpovídají měsíci výročí nebo osobním preferencím.
  • Stříbrné a zlaté květiny: Jako symbol trvalosti, řemeslného mistrovství a nádhery můžete darovat květiny ze stříbra nebo zlata. Jsou působivým dárkem, krásnou dekorací domova a trvalou připomínkou vaší lásky. Vyjádří hloubku vašich citů, přinesou nekonečnou radost a zdůrazní význam společně stráveného času.

Tradiční, moderní, květiny, květiny ze stříbra a zlata a šperky k výročí svatby 

Jaké jsou tedy dárky k výročí svatby podle roku? Ať už slavíte prvé, páté nebo desáté výročí, máte s dárky zkušenost nebo hledáte novou inspiraci, tento průvodce dárky vám pomůže dozvědět se o ustálené etiketě dárků k výročí a vhodných možnostech.

1. až 15. výročí

Chrpa ze zlata ve váze. Dárek k 1. výročí svatby.

1. ROK VÝROČÍ - PAPÍROVÁ SVATBA

Tradiční dárek k prvému výročí svatby: Papír

Papír k prvému výročí svatby. Připomínka toho, že váš společný život je nepopsaný list, na který budete společně psát svůj jedinečný příběh, stránku po stránce. Nemusíte darovat kus papíru doslova, ale může to být osobní dopis, lístky na koncert, vytištěný poukaz na dárek nebo letenky na společnou dobrodružnou nebo romantickou dovolenou nebo třeba zápisník Paperblanks

Moderní dárek k prvému výročí svatby: Hodiny

Hodiny představují plynutí času, dobré i špatné časy i váš společný čas.

Květiny k prvému výročí svatby: Karafiát

Ideální šperk k prvnímu výročí svatby: Zlato

Darujte si společně luxusní dárek ze zlata. Zlaté šperky symbolizují štěstí, prosperitu, zdraví, naději, bohatství. O zlatu a jeho estetice se může dozvědět více zde. O ryzím, 24 karátovém, zlatu zde.

Pro muže například zvážit zlaté pero nebo manžetové knoflíčky a pro ženu zlaté náušnice nebo náramek. Nebo společný zlatý dárek  - třeba první zlatou květinu do vázy. Jako počátek Eternity kytice, kterou budete každý rok doplňovat o novou kvěitnu jako symbol vašeho dlouhotrvajícího vztahu a manželství. 

Inspirujte se zlatými květinami GIYOU a oslavte první výročí svatby vzácnou krásou unikátních květin.

Porcelánové vázy Rosenthal. Dárek k 2: výročí svatby

2. ROK VÝROČÍ - BAVLNĚNÁ SVATBA

Tradiční dárek ke druhému výročí svatby: Bavlna

Tento tradiční dárek má krásný význam – stejně jako se proplétají bavlněné nitě, aby vytvořily látku, tak se proplétá i váš život do druhého roku manželství. Bavlna vás může inspirovat ke krásným dárkům - luxusního bavlněného postěradla, košile nebo kvalitních ručníků.

Moderní dárek ke druhému výročí svatbyPorcelán

Delikátní poorcelán v podobě krásné porcelánové vázy, šálků nebo jídelního servisu potěší vás oba. Můžete se inspirovat například designovými mini vázami Rosental. A do poocelánové vázy můžete jako dárek k výročí umístit  jemnou šperkařskou květinu ze stříbra nebo zlata. Nebo symbolicky, pro druhé výročí svatby, dvě květiny.

Květiny ke druhému výročí svatby: Krásenka

Krásenka je letničkou evropských venkovských zahrádek. Kvete od druhé poloviny léta do prvých mrazů. Má mnoho kultivarů. Krásenku k výročí svatby si budete muset pravpodobně natrhat v přírodě nebo na zahradě sami.

Ideální šperk ke druhému výročí svatby: Granát

Granát má mnoho barev, najčastějí je vybírán červený odstín. A šperk s granátem k druhému výročí svatby může být skvělou volbou. Inspirujte se českými granáty od kvalitních českých šperkařských značek.

Váza Mosrer. Dárek k 3. výročí svatby.

3. ROK VÝROČÍ - KOŽENÁ SVATBA

Tradiční dárek ke třetímu výročí svatby: Kůže

Říká se, že kožený dárek symbolizuje bezpečí, které svému partnerovi ve vztahu přinášíte. Existuje mnoho nádherných kožených dárkových možností -  peněženek, kabelek, kožených desek na knihu nebo deník. A kožený výrobek můžete označit monogramem, výročím nebo svými slovy.

Moderní dárek ke třetímu výročí svatbyKřištál/sklo

Moderním dárkem k třetímu výročí je obvykle sklo nebo křišťál. Je to krásný mateirál spojený se světlem, který úřináší do domova krásu a eleganci. Hledejte mezi českými skláři. Můžete si vybrat skleničky, džbán nebo dekorační vázu. Inspirujte se třeba mistrovskými vázami od proslulého českého výrobce Moser nebo vázami japonského skláře Sugahara.

A do skleněné nebo křištálové vázy můžete jako dárek k výročí umístit  pro třetí výročí svatby jemnou šperkařskou květinu ze stříbra nebo zlata. Nebo symbolicky pro toto výročí tři květiny. Nebo do nich umístit slunečnice.

Květiny ke třetímu výročí svatby: Slunečnice

Je těžko odolat šarmu tohoto květinového symbolu léta. Slunečnice vytváří nádherná květinová aranžmá a ve váze vám vydrží minimálně jeden týden.

Ideální šperk ke třetímu výročí svatby: Perly

Perly jsou uznávány pro svou symboliku moudrost a krásný vzhled. Mezi oblíbené nápady na dárky pro třetí výročí mohou patřit perlové náušnice nebo perlové manžetové knoflíčky. Další informace k perlám najdete u 30. výročí - perlové svatby.

Žena drží v ruce kytici květin darovanou od muže.

4. ROK VÝROČÍ - KVĚTINOVÁ SVATBA

Tradiční dárek ke čtvrtému výročí svatby: Květiny nebo ovoce

Po čtyřech letech společného života je váš vztah v plném rozkvětu, což se často symbolicky vyjadřuje květinami nebo zralým ovocem. Ovoce zde představuje vaše partnerství, které se neustále vyvíjí a stává se bohatším. Nechte se inspirovat a oslavte toto výročí velkou kyticí růží, košem plným sladkého ovoce, nebo kyticí lučních květin, kterou si natrháte společně. Květiny jsou symbolem lásky a vděčnosti, které každá žena ocení.

Pro tento speciální dárek můžete také zvolit šperky inspirované květinami. Vyberte si  z jemných květin ze střbra nebo ze zlatých květů  přinšnou půvab klasickou eleganci, půvab a nekonečnou radost. Šperkařské květiny značky GIYOU vznikají z lásky k přírodě a jejich unikátní design respektuje tradici darování květin, čímž každému šperku dodávají zvláštní význam. Tento rok si tedy můžete vzájemně vyjádřit svou lásku a uznání nejen skrze přírodní krásu květin, ale i prostřednictvím jejich trvalých šperkařských podob.

Moderní dárek ke čtvrtému výročí svatbyElektronika

Elektronika a domácí spotřebiče jsou ideálním dárkem pro prakticky založené osoby, které oceňují pohodlí a funkčnost. Po čtyřech letech manželství, kdy jste si společně vybudovali domov a stabilní vztah, můžete tento milník oslavit pořízením luxusního kávovaru nebo moderního kuchyňského pomocníka. Tyto zařízení nejen zpříjemní vaše společné chvíle u snídaně či večeře, ale také vám usnadní každodenní domácí práce.

Květiny ke čtvrtému výročí svatby: Pelargónie, Hortenzie

Ideální šperk ke čtvrtému výročí svatby: Modrý topaz

Inspirujte se šperky s modrým topazem, který je spojován s romantikou a náklonností.

Kytice 10 sedmikrásek ze stříbra. Dar k 5. výročí svatby.

5. ROK VÝROČÍ - DŘEVĚNÁ SVATBA

Tradiční dárek k pátému výročí svatby: Dřevo

Dřevo pochází ze stromů a jsou dokonalým symbolem tohoto výročí. Po pěti letech jste zapustili kořeny a vaše láska a vztah sílí a získává schopnost vydržet i špatné počasí. Inspirujte se kvalitním truhlářským řemeslem a kupte si dřevěnou dekoraci pro váš domov. Můžete se inspirovat třeba originálním čínským, indickým nebo indonéským dřevěnýmn nábytkem nebo dekoracemi Snel

Moderní dárek k pátému výročí svatbyStříbro

Rozzařte svůj domov elegancí stříbrné deokorace - stříbrného tácu, příborů. svícnu nebo půvabné kytice stříbrných květin. Stříbrný doplněk se stane vaším rodinným stříbrem. A nezapomeňte se inpirovat mistrovskými šperkařskými květninami ze stříbra. Jsou příhodným moderním dárkem k 5. výročí.

Květiny k pátému výročí svatby: Sedmikráska, kopretina

Sedmikráska (Bellis) v Čechách kvete od února do listopadu. Vyskytuje se po celé Evropě až po Kavkaz, v Severní Americe či na Novém Zélandu. Roste v městských trávnicích, zahradách, parcích, kolem cest, na loukách. Sedmikráska je národní květinou Dánska a od roku 2023 Nizozemí.

Inspirujte se krásným řemeslným uměním sedmikrásky ze stříbra nebo sedmikrásky ze zlata. Spojení symbolu stříbra a sedmikásek pro páté výročí je působivé. A může oslavit vaše páté výročí svatby třeba kyticí deseti sedmikrásek ze stříbra nebo kyticí pěti stříbrných nebo kyticí pěti zlatých sedmikrásek. 

Ideální šperk k pátému výročí svatby: Safír

Objevte krásné barvy safíru - modré, žluté, fialové, oranžové nebo zelené. Podobě jako dřevo, představuje safír sílu vztahu. Název safír vznikl z řeckého slova „sappheiros”, které bylo odvozeno z hebrejského slova „sappire” ("modrý"). Nejhodnotnější safíry mají rovnoměrnou, intenzivní barvu. Safíry, které nejsou modré nebo bezbarvé, bývají nazývány fancy. Safíry najdete v prstenech, náušnicích nebo přívěscích.

Žena peče čokoládový dort. Oslava 6. výročí svatby.

6. ROK VÝROČÍ - ŽELEZNÁ, CUKROVÁ SVATBA

Tradiční dárek k šestému výročí svatby: Cukr

Pokud máte chuť na sladké, toto výročí si zamilujete. Cukr je symbolem sladkého života vašeho šestého výročí. Naštivte oblíbenou cukrárnu,darujte si koš luxusních čokolád nebo si společně upečte váš oblíbený dort a pozvěte přátele na společnou sladkou oslavu.

Moderní dárek k šestému výročí svatbyŽelezo

Šesté výročí svatby, známé také jako železná svatba, symbolizuje pevnost a trvalost vašeho společného vztahu. Železo, jako moderní dárek, odráží tyto kvality díky své odolnosti a funkčnosti. Zvažte dárek v podobě elegantních železných dekorací, jako jsou umělecky zpracované sochy, svícny nebo stylové zahradní doplňky, které mohou zdobit váš domov či zahradu. Tyto železné předměty nejen zvýrazní krásu vašeho bydlení, ale také každý den připomenou pevné a stabilní základy vašeho manželství.

Květiny k šestému výročí svatby: Kala lilie 

Dříve elegantí kala nemohla chybět snad v žádné svatební kytici. Označení kala je zažité české označení květiny, která má přesnější název kornoutice (latinsky Zantedeschia). Kromě trychtýřovitých květů vás zaujmou také její velké zelené listy, často se světlými skvrnami. Nejoblíbnější jsou asi bílé kaly, ale má i mnoho dalších překrásných barev, třeba žlutou, fialovou nebo oranžovou. 

Ideální šperk k šestému výročí svatby: Ametyst

Ametyst má různé odstíny fialové barvy, od světlých tónů až po tmavé, někdy bývá až purpurově zbarvený. Některé ametysty jsou průhledné, některé průsvitné i neprůsvitné. Na přímém slunci ztrácí barvu. Ametyst vypadá skvěle v podobě náhrdelníků nebo náramků. Můžete si darovat i kus surového ametystu pro dekoraci domova.

Měděné nádobí. Dárek k 7. výročí svatby.

7. ROK VÝROČÍ - VLNĚNÁ, MĚDĚNÁ SVATBA

Tradiční dárek k sedmému výročí svatby: Měď nebo vlna

Dar mědi nebo vlny je o hřejivých pocitech lásky. Měď vedeí teplo a vlna naá udržuje v teple a patří mezi nejpříjemnější textilie. Můžete se poohlédnout po kvalitním měděném nádobí třeba u Potten Pannen, kvalitní vlněné dece nebo teplých vlněných ponožkách pro zimí období

Moderní dárek k sedmému výročí svatby: Vybavení pro psací stůl

Pro moderní dárek k výročí svatby můžete zvážit stylové vybavení pro psací stůl. Tento praktický a elegantní dar je ideální pro zlepšení pracovního prostředí doma nebo v kanceláři. Vyberte kvalitní kancelářské doplňky, jako jsou luxusní pero, sadu designových tužek, stylovou podložku pod myš nebo ergonomický stojan na knihy, které nejen zvýší komfort práce, ale také dodají pracovnímu prostoru šmrnc a osobitý styl. Vybavení psacího stolu může být personalizováno monogramem nebo věnováním, což dodá dárku osobní charakter a udělá z něj trvalou památku na toto výročí.

Květiny k sedmému výročí svatby: Frézie 

Frézie nebo také Kapská konvalinka je jemná, krásná květina pocházející z jižní Afriky. Můžete je pořídit v různých barvách od bílé po žlutou, oranžovou, růžovou, červenou, fialovou a modrou a vytvoři pestrobarevnou půvabnou kytici. Zkuste také její kombinaci s tulipány. Frézii poznáte i po slepu díky její nezaměnitelné vůní, která je oceňována i výrobci parfémů. Frézii najdete také často ve svatebních kyticích a je tak i pro výročí svatby krásným symbolem.

Ideální šperk k sedmému výročí svatby: Onyx

Říká se, že onyx, o kterém se píše ve starověké řecké mytologii, se objevil poté, co Amor ostříhal Venuši nehty na nohou a proměnil je v kameny. A byl to akt lásky, protože nově nalezený kámen by znamenal, že Venuše nikdy nezahyne. Díky tmavé barvě vypadá onyx dobře v různých špercích.

Surový Turmalín. Dárek k 8. výročí svatby.

8. ROK VÝROČÍ - BRONZOVÁ SVATBA

Tradiční dárek k osmému výročí svatby: Bronz 

Bronz jsou dva kovy - měď a cín smíchané dohromady, aby vytvořily silné spojení, stejně jako vaše manželství. Mezi dobré dárky k 8. výročí může patřit bronzová dekorace nebo socha. Bronz je v současné době používaný zejména pro výrobu sošek a historická nebo moderní bronzová soška může dát vašemu domovu další rozměr. 

Moderní dárek k osmému výročí svatbyLen a krajka

Lněné látky patří k nejstarším přírodním materiálům. Můžete si vybrat organtýn, len středně silný nebo len s vyší gramáží vhodný třeba pro kabáty nebo saka. Je charakteristický svou tuhostí. A má mnoho příjemných vlastností - lehkost, chladivost, absorpce vlhkosti, odolnost proti otěru. A můžete k nimi přidat i mačkavost, která je v současné modě vyhledávána. Můžete si vybrat kvalitní lněné prostěradlo na léto, nechat si nechat ušít lněné sako nebo příjemné vzdušné košile.  

Květiny k osmému výročí svatbyŠeřík, plamének (klematis)

Šeřík (Syringa) pochází z jihovýchodní Evropy a poloostrova Malá Asie. Charakteristický je svojí výraznou vůní. V evropských zahradách se poprvé objevil v 16. století, kdy byl přivezen z Osmanské říše. V teplejších oblastech Evropy tak dnes roste již planě. Rozšířil se také do Severní Ameriky.

Podívejte se na unikátní šeříky ze stříbra nebo šeříky zlata a působivé jemné stříbrné šeříkové kytice. Můžette si vytvořit kytice šeříků smíchanou ze stříbrných a zlatých kvěitn. Unikátní české šperkařské šeříky mohou být krásným oceněním vašeho osmého výročí svatby.

Originální šperk k osmému výročí svatbyTurmalín

Máte rádi růžovou barvu, žlutou, červenou, modrou, zelenou barvu? Turmalín vám vaše oblibené barvy dopřeje. Turmalín byl poprvé objeven v Brazílii v roce 1500 španělským dobyvatelem. Čínská císařovna vdova Tz'u Hsi (1835 - 1908) měla vášeň pro turmalín a velká část turmalínu z dolu v San Diegu v Kalifornii byla dodávána jí a jejímu dvoru. 

Ruční vytváření keramiky. Dárek k 9. výročí svatby.

9. ROK VÝROČÍ - HLINĚNÁ SVATBA

Tradiční dárek k devátému výročí svatby: Keramika/vrba/měď

Keramika je způsob, jakým jste po dobu 9 let ručně formovali svůj vztah do něčeho krásného. A vrba je pevný, ale pružný materiál, známý svou ohebností. Symbolizuje, že budete s vaším partnerem, ať vítr fouám jakýmkoli směrem. Můžete si společně k výročí vytvořit hrnky nebo misky v hrnčířské dílně - třeba s víkendovým výletem do Maříže. Nebo si koupit vrbový piknikový koš a oslavit výročí venku s přáteli nebo rodinou.

Moderní dárek k devátému výročí svatby: Kůže

Moderní dárek k 9. výročí je kožený. Výrobky z pravé, přírodní kůže jsou kvalitní a elegantní a vdrží vám po dlouhou dobu. Výrobyk z pravé kůež poznáte i podle daleko vyšší ceny produtku a specifické vůně. Můžtete si vybrat i produkt z umělé kůže  -koženky, který je cenově dostupnější, ael zdaleka vám nevydrží tak dlouho. A můžete se setkat také se syntetickou kůží (někdy nazývanou eco kůže), která ale nemá s pravou kůží společného nic. Liší se od pravé kůže a koženky způsobem výroby a vlastnostmi. A podobně jako u koženky se časem může loupat či praskat. Pokud hledáte výrobek, který vám vydrží dlouho, investujete do kvalitní přírodní kůže. Vvyberte si třeba kvalitní cestovní koženou tašku vhodnou pro vaše společná  dobrodružství nebo kožený doplněk vašeho domova.

Květiny k devátému výročí svatby: Vlčí mák, strelície

Dechberoucí vlčí mák má mnoho krásných lidových českých názvů - ohníček, červánčí nebo Maková panenka. Najdete ho především v obilných polích, na okraji cest a podobných místech. Kromě klasických červených vlčích máků, můžete najít máky bílé, růžové nebo vínové. Řezané vlčí máky ve váze bohužel nevydrží dlouho. A pravděpodobně je budete muset k výročí svatby nasbírat v přírodě sami.

Originální šperk k devátému výročí svatby: Lapis lazuli

Lapis lazuli, drahokam s majestátně modrým tónem, má svá hlavní naleziště v afghánské provincii Badachšán. Tento kámen byl vysoce ceněn již starověkými civilizacemi, přičemž jeho barva hrála klíčovou roli v hodnocení jeho kvality. K výročí si můžete vybrat dárky obsahující lapis lazuli ve formě šperků, hracích desek, dekorativních misek nebo dokonce amuletů. Tato různorodost nabízí jedinečné možnosti, jak tento tradiční a zároveň nádherný kámen začlenit do osobních nebo domácích doplňků.

Diamant. Dárek k 10. výročí svatby.

10. ROK VÝROČÍ - CÍNOVÁ, HLINÍKOVÁ SVATBA

Tradiční dárek k desátému výročí svatby: Cín/hliník

Desáté výročí svatby, často označované jako cínová svatba, oslavuje dekádu společného života a vzájemného růstu vztahu. Cín jako tradiční materiál symbolizuje trvanlivost a odolnost, které jsou klíčové pro dlouhodobě prosperující manželství. Jako dárek můžete zvolit dekorativní předměty z cínu, jako jsou svícny, malé sošky, rámečky na fotografie nebo dokonce šperky. Tyto cínové dárky nejen že jsou krásné a unikátní, ale také připomínají pevnost a stálost vašeho svazku. Je to krásný způsob, jak ocenit deset let sdílených zážitků a závazků.

Moderní dárek k desátému výročí svatbyDiamantový šperk

Diamant, jako nejtvrdší minerál na Zemi, je ideálním symbolem vaší pevné lásky, a proto se desáté výročí svatby někdy označuje jako diamantové výročí. K tomuto významnému milníku si můžete pořídit diamantové šperky, jako jsou prsteny, náušnice, náhrdelníky, či hodinky s laboratorními nebo přírodními diamanty, které podtrhnou výjimečnost vašeho vztahu.

Kromě tradičních šperků můžete oslavit toto výročí i netradičním dobrodružstvím na jednom z tzv. Diamantových ostrovů. Mezi tyto ostrovy patří Thamihla Kyun u pobřeží Barmy, Diamantový ostrov v souostroví Grenadiny v Karibiku nebo Cod Rock u pobřeží Tasmánie, který je spojen s pevninou písečným výběžkem při odlivu a je domovem malého hnízdiště tučňáků. Taková cesta může být nezapomenutelným zážitkem, který oslaví vaše desetileté společné putování.

Květiny k desátému výročí svatby: Narcis

Květiny, jako jsou narcisy, a šperky patří mezi obdarování, které ženy zpravidla velmi oceňují. Tato kombinace je ideální volbou pro jakékoli výročí, včetně desátého.

Pro toto zvláštní příležitost můžete vytvořit kytici z deseti jemných, mistrovsky zpracovaných květin ze stříbra nebo zlata. A od desátého výročí můžete doplňovat kytici každý rok o novou květinu jako symbol vašeho dlouhotrvajícího vztahu a uznání. Tento nápaditý a osobní dárek nepochybně zanechá dojem a stane se krásnou připomínkou vašich společných let.

Mužské a ženské ruce s hodinkami. Dárek k 15. výročí svatby.

15. ROK VÝROČÍ - KŘIŠŤÁLOVÁ SVATBA

Tradiční dárek k patnáctému výročí svatby: Křišťál

Darování křišťálu při patnáctém výročí svatby symbolizuje jasnost a průzračnost, které jste dosáhli ve vašem vztahu po těchto letech společného snažení. I když je křišťál krásný a čistý, zůstává podle tradice křehký, což připomíná, že i pevný vztah potřebuje neustálou péči. Pro oslavu tohoto významného milníku můžete slavnostní stůl ozdobit křišťálovým sklem, jako jsou broušené skleničky, elegantní karafy nebo dekorativní mísy.

Výbornou volbou mohou být křišťálové sklenice od renomovaných výrobců jako Waterford Crystal nebo od českých sklářů, například  Moser. kteří jsou známí svou mimořádnou kvalitou a designem.

Moderní dárek k patnáctému výročí svatbyHodinky

Hodinky jsou krásnou památkou na čas, který jste spolu strávili, a zároveň symbolizují čas, který vás teprve čeká. Pro tento osobitý dárek se můžete inspirovat u renomovaných značek dostupných třeba v hodinářství Bechyně. Kromě toho lze zvolit exkluzivní hodinky od luxusních světově známých značek švýcarských či francouzských značek jako Omega, Rolex, Cartier, Patek Philippe nebo Audemars Piguet, které jsou známé svou výjimečnou kvalitou a sofistikovaným designem. Tyto hodinky nejen že jsou praktickým doplňkem, ale také elegantním šperkem, který může sloužit jako denní připomínka vašeho společného vztahu a lásky.

Květiny k patnáctému výročí svatby: Růže

Nádhera růžových květů je omamující a i proto byly růže pěstovány u lidských obydlí už od dob starověku. Patří k nejblibenějším květinám a existuje mnoho původních i moderních, šlechtěných druhů růží a barev květů, které si můžete k výročí svatby vybrat. 

Květiny a šperky jsou obecně vhodné ke každému výročí. Vyberte si třeba půvabnou symbolickou kytici 15 květin ze stříbra nebo zlata. Vyberte si oblíbené druhy květiny a pro umístění květin vázu.

Originální šperk k patnáctému výročí svatby: Rubín

Rubín symbolizuje plamen ve vašem vztahu. Pro muže můžete najít rubínovou sponu na kravatu, pro ženu náušnice nebo prsten s rubínem.

Květiny a šperky patří ke každému výročí svatby

Darujte k výročí unikátní květiny ze zlata nebo stříbra podle počtu let vašeho výročí nebo jiného výběru. 
Doplňujte kytici ve váze každé další výročí o nový druh květiny, objevte Eternity výroční kytici. 

GIYOU
info@giyou.cz

Související články: Velký průvodce dárky k výročí svatby - 20. až 60. výročí