Světově unikátní zlatá kytice GIYOU

V listopadu 2022 jsme začali pro lidi vytvářet světově ojedinělé  květiny ze stříbra a zlata. V lednu 2023 si náš zákazník koupil stříbrné květiny a z květin byl tak nadšený, že nám zadal velmi neobvyklou zakázku. Vytvořit zlatou kytici z téměř 3/4 kg ryzího zlata do vázy, pro ozdobu domova. Výroba kytice byla dokončena a můžeme se s vámi podělit o její půvab. Jde pravděpodobně o nejcennější zlatou kytici vytvořenou v současném světě. Světové prvenství z Čech, které navazuje na českou tradici přemýšlivosti, tvořivosti a řemeslné schopnosti

Unikátní zlatá kytice GIYOU

Kytice je složena ze zlatých květin GIYOU (sedmikrásky, chrpy, šeřík, zvonek, levandule, sněženky, jílek, jitrocel, rožec, fialky, listů fialky). Počet květin je 118 a jsou vyrobeny ze zlata o nejvyšší ryzosti 999,9/1000, puncováno 999/1000.

Celková hmotnost kytice je 739 g a její cena přibližně 3,5 mil Kč (150.000 EUR). Kytice je určena pro ozdobu domova zákazníka.

Proč ryzí zlato

Na rozdíl od zlatých produktů vyrobených ze zlata nižší ryzosti (zejména 14 k a 18 k zlata), které mají poměrně širokou škálu barev, 24 karátové zlato má stejně jasný, působivý oranžovožlutý vzhled. Barva je tak na první pohled odlišná od barvy zlata, na kterou je většina lidí zvyklá. Kromě působivého vzhledu je jeho další vyhledávanou výhodou investiční hodnota.

A to byly důvody, proč bylo vybráno pro výrobu kytice 24 karátové zlato. Díky své měkkosti se pro výrobu šperků používá ojediněle. Ale vzhledem k tomu, že zlatá kytice nebude sloužit k nošení a riziko poškrábání bude minimální, užití působivého měkkého, ryzího zlata bylo nasnadě.

Světové unikátní kytice 

Z dostupných veřejných informací vyplývá, že zlatá kytice se 118 květinami je pravděpodobně nejcennější v současném světě vytvořená zlatá květina nebo zlatá kytice.

Neexistují ani žádné informace o tom, že by v současnosti byla vytvořena jakákoli zlatá kytice z ryzího zlata nebo i jakéhokoli zlata s tolika květinami nebo tolika různými druhy květin.

České řemeslné mistrovství 

Design i výroba kytice pochází celý z Čech. Kytice byla vytvořena tradiční, ruční  šperkařskou výrobou. A je také důkazem neobyčejného řemeslného mistrovství a tvořivosti českých rukou. 

Význam pro GIYOU

Pro nás byl ale hlavní význam kytice především v potvrzení smyslu naší práce - vytvářet pro lidi mistrovské, jemné a půvabné květiny, které zapadnou do jejich životů a přinesou jim zcela nový prožitek pro unikátní dárky, dekoraci domova, do váz a pro zásnuby a svatby. 

GIYOU květiny jsou určeny lidem, kteří si udělají radost jednou stříbrnou květinou i mají všechny předpoklady pro ekluzivní dary a dekoraci. Jsou pro nás důležité oba směry a v budoucnu budeme častěji přistupovat k podobným zakázkám na vytváření ojedinělých šperkařských květinových děl.

Kytice je umístěna do vázy Moser. Česká Miss Earth pro rok 2015 Karolína Mališová (@karolinamalisova) je oblečena do šatů přední české módní návrhářky Beaty Rajské (@beatarajska, www.beatarajska.com).  

Věříme, že světově unikántí kytice se 118 květinami nebyl náš poslední, ani zdaleka nejdůležitější, řemeslný výtvor. Jsme na počátku, těšíme se na další tvoření a radost, kterou lidem přinese.

GIYOU
info@giyou.cz